Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Anul 2018, „ultimul mohican“ al randamentelor de două cifre la bursă. Când încep raportările?

Finanţe personale. Anul 2018, „ultimul mohican“ al...

Autor: Liviu Popescu

17.01.2019, 00:07 1739

Companiile din structura indicelui principal BET încep pe 6 februarie 2019 sezonul de raportări financiare aferente 2018, despre care analiştii consideră că va fi ultimul an în care piaţa locală de capital va livra randamente mari investitorilor.

Ulterior, respectiv pentru 2019, noile condiţii de piaţă aduse de implementarea Ordonanţei 114 ar putea determina reducerea profitabilităţii emitenţilor, iar în cazul băncilor, dacă taxa pe active va fi aplicată de patru ori pe an aşa cum sunt primele indicaţii de la Guvern, rezultate financiare ar putea fi chiar înjumătăţite.

Analiştii consideră că rezultatele pe T4/2018 vor fi în linie cu raportările precedente, ceea ce ar putea aduce investitorilor randamente ridicate ale dividendelor dacă emitenţii vor păstra rata de distribuţie la fel ca în anul precedent. Anul 2019 va fi definit însă de ritmul şi modalitatea de adaptare e emitenţilor la măsurile fiscal-bugetare implementate de la începutul anului prin OUG.

„Având în vedere ultimele raportări trimestriale, mă aştept ca rezultatele la final de an 2018  să fie în linie cu acestea“, spune Lucian Isac, director general al Estinvest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO