Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Anul 2020 începe cu dreptul pentru SIF-uri, dar cum nu se poate mai prost pentru acţiunile din energie de la Bucureşti

Finanţe personale. Anul 2020 începe cu dreptul pentru...

Autor: Liviu Popescu

04.02.2020, 11:12 508

Investitorii care au mizat la începutul anului pe ac­ţiuni ale SIF-urilor au un randament de 8% în prima lună din 2020, aceştia fiind cei mai câştigaţi din rândul inves­ti­to­rilor de la Bursa românească, arată datele agregate de ZF.

La polul opus se poziţionează investitorii care au mizat pe companii din energie, precum Romgaz, Transgaz, Pe­trom, şi care sunt pe minus în contextul unor factori ne­ga­tivi care ar putea fi reflectaţi în profitabilitatea acestor companii.

Astfel indicele BET-FI, cel care reflectă evoluţia acţiu­ni­lor SIF-urilor şi a Fondului Proprietatea, are cel mai ri­dicat ritm de creştere din rândul celor opt indici bursieri de la Bucureşti întrucât investitorii se aşteaptă ca eliminarea pra­gului de 5% dintr-o SIF, din iulie 2020, să îmbună­tăţească lichiditatea şi să aducă noi clase de acţionari.

SIF-urile sunt în prezent subevaluate, fiind tranzacţio­na­te cu discount şi de până la 59%, şi au încheiat un an în care profitabilitatea lor a urcat cu 113%, la circa 723 mil. lei, ceea ce la nivel teoretic ar însemna dividende atractive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO