Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Brokerii acuză manipularea Bursei: ASF trebuie să spună cine a vândut şi cine a cumpărat pe baza OUG 114

Finanţe personale. Brokerii acuză manipularea Bursei:...

Autor: Tibi Oprea

13.02.2019, 00:07 3186

Brokerii de la Bursă sunt extrem de nervoşi pe situaţia creată de apariţia OUG 114, care a introdus taxa bancară plus majorări sau noi taxe pentru companiile din energie, telecom şi pariuri.

Acţiunile de la Bursă, în special băncile, au avut fluc­tuaţii foarte mari, piaţa mişcându-se în funcţie de de­claraţiile oficialilor guvernului, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici şi consilierul premierului Darius Vâlcov. 

„Unii pierd, alţii fac bani. O să vedeţi că, fără nicio explicaţie, mai ales în decembrie şi ianuarie, luni în care ne-am obişnuit că toate bursele cresc, pe BRD sau pe BT zilnic s-a tran­zacţionat considerabil mai mult. Companiile se poziţionau în funcţie de rezultatele la nouă luni, asta s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani. ASF ar trebui să analizeze şi să facă cunoscut cine a vândut şi cine a cumpărat înainte şi după anunţul OUG 114, sunt obligaţi, pentru că poate cineva a beneficiat de pe urma acestei ordonanţe şi a acestor declaraţii cărora nu le văd rostul“, spune un broker într-o discuţie cu ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO