Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Bursă: Acţiunile Transelectrica intră în indicele bursier global MSCI 100 Frontier Markets. Bursa românească are astfel 7 acţiuni în indicele urmărit de investitori cu active de miliarde de dolari

Finanţe personale. Bursă: Acţiunile Transelectrica...

Autor: Liviu Popescu

15.12.2020, 09:00 1055

Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.

Astfel, de la începutul lunii de­cem­brie, Transelectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare, face parte din structura indicelui MSCI 100 FM, care urmă­reş­te evoluţia celor mai mari şi mai lichide o sută de companii din pie­ţele de acţiuni considerate de frontieră sub criteriile com­pa­niei americane MSCI, ponderea acesteia fiind de 0,05%.

Pe lângă Transelectrica, din structura indicelui MSCI 100 FM mai fac parte Banca Transilvania (3,57% în indice şi cel mai bine clasată acţiune românească în structura acestuia), OMV Petrom (1,47%), Romgaz (1,18%), BRD (1,1%), Electrica (0,61%), Transgaz (0,49%).Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO