Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Bursa: Cine a avut sânge rece şi a intrat vineri la cumpărare, luni a marcat un câştig de 5-6%, cât dobânda bancară pe doi ani

Finanţe personale. Bursa: Cine a avut sânge rece şi a...

Autor: Liviu Popescu

03.03.2020, 09:15 3436

Investitorii care au pariat vineri, 28 februarie 2020, pe acţiuni al Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, au putut ca luni să marcheze un profit de câteva ori peste dobânda anuală la un depozit în lei în contextul în care acţiunile SNN s-au apreciat cu 6%.

Aceasta a fost cea mai bună evoluţie din prima ligă bursieră de la Bucureşti şi vine pe fondul unei pieţe bursiere pe plus, arată datele agregate de ZF.

Petrom a urcat cu aproape 1 mld. lei, adică 4,7%, la circa 21 mld. lei, iar Banca Transilvania a înregistrat o apreciere de 4,3%, adică a urcat cu circa 500 mil. lei, la 12,7 mld. lei.

Chiar dacă bursele europene au deschis şedinţa de tranzacţionare cu o dinamică puternic pozitivă, evoluţie susţinută de aşteptările investitorilor ca anumite bănci centrale să intervină în economie pentru a vindeca o parte din rănile provocate de coronavirus, sesiunea de tranzacţionare s-a încheiat într-o notă indecisă.  

„Suntem într-un mediu de trading ultra volatil, în care abordarea pieţei se poate schimba aproape instantaneu. Până în prezent încercările de revenire au fost efemere“, spune Claudiu Cazacu, analist al XTB România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO