Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ca pondere în PIB, Bursa de Valori Bucureşti este sub Bulgaria, Ungaria şi Grecia. Guvernul vrea să o dezvolte prin conferinţe şi workshop-uri

Finanţe personale. Ca pondere în PIB, Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

26.05.2023, 00:07 1027

Cu 12% din Produsul Intern Brut (PIB), Bursa de Valori Bucureşti este în spatele altor pieţe de capital din regiune în ceea ce priveşte ponderea capitalizării domestice în economie, precum Bulgaria (care are 23% din PIB), Grecia (29%), Ungaria (18%) şi Polonia (31%), ceea ce arată o subdimensionare şi un grad de finanţare redus pentru companii prin mecanismele bursiere.

Într-un proiect de 82 de pagini aprobat la jumătatea săptămânii, guvernul a identificat soluţiile pentru dez­voltarea pieţei de capital în următorii trei ani.

„În clasica manieră autohtonă, strategia ce vizează dezvoltarea pieţei de capital locale abundă în termeni şi măsuri generale. Regăsim foarte multe dintre temele vehiculate în ultimii ani, la nivel de discursuri publice, fară a găsi, cu puţin excepţii, măsuri concrete cu un impact semnificativ asupra ecosistemului pieţei de capital locale“, spune Alin Brendea, director de operaţiuni al Prime Transaction.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO