Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce acţiuni au SIF-urile la SIF-uri: Ciurezu a cumpărat SIF1 şi ulterior a fost „asediat“ de conducerea societăţii

Finanţe personale. Ce acţiuni au SIF-urile la SIF-uri:...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

08.10.2019, 08:07 1364

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), cu expunere la emitenţi care activează în sectorul de energie, cel bancar şi chiar cel hotelier, dar şi la companii necotate, şi-au majorat cu 12,5% investiţiile la SIF-uri în prima jumătate din 2019, potrivit calculelor realizate de ZF din rapoartele semestriale.

Astfel, cele cinci SIF-uri au ajuns la investiţii de 342 de milioane de lei la iunie 2019, în urcare cu circa 40 mil. lei, evoluţie determinată în principal de majorarea expunerii cu 758% a SIF Oltenia la SIF Banat-Crişana, adică de la 4,6 mil. lei la 43,4 mil. lei.

Aceasta este cea mai mare achiziţie pe care o societate de investiţii a realizat-o în S1/2019 la o SIF, tranzacţia fiind efec­tuată în primul trimestru, adică anterior izbucnirii con­flic­tului dintre cele două societăţi prin care SIF Banat-Cri­şa­na cere revocarea lui Tudor Ciurezu, preşe­dintele executiv „din Bănie“.

„Conform prospectului de investiţii, ne uităm după societăţi stabile, cu rezultate financiare bune, cu posibilităţi de creştere a preţului acţiunii, plătitoare de dividende. SIF Banat-Crişana iniţiază şi programe de răscumpărare acţiuni proprii pe care le foloseşte pentru majorarea capitalului social“, spune Tudor Ciurezu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO