Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce schimbare pe podiumul celor mai mari administratori de bani a adus 2019 şi de ce

Finanţe personale. Ce schimbare pe podiumul celor mai...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2020, 08:40 858

Anul 2019 a adus o schimbare pe podiumul celor mai mari administratori de fonduri de investiţii din România în sensul în care BRD Asset Management a urcat de pe locul patru pe locul trei, adică pe poziţia ocupată anterior de BT Asset Management, arată datele agregate de ZF din platforma Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

Astfel cei mai mari trei administratori de fonduri des­chi­se de investiţii din România sunt Erste Asset Manage­ment (26,3% cotă de piaţă), urmat de Raiffeisen AM (25,2%) şi de BRD AM (19,3%), potrivit celor mai recente da­te ale AAF. Spre comparaţie la final de 2018 podiumul era alcătuit din Erste AM (29,4%), Raiffeisen AM (27,3%) şi BT AM (15,8%).

Prin urmare, pe lângă faptul că diferenţa dintre Raiffei­sen AM şi Erste AM s-a îngustat de la 2,1 puncte procen­tua­le la 1,1 puncte procentuale, anul 2019 a adus şi un avans con­siderabil al activelor BRD AM. Astfel acestea au urcat cu 74%, adică circa 2 mld. lei, ceea ce a trimis adminis­tra­to­rul afiliat băncii cu capital majoritar francez pe podiumul ad­ministratorilor de active pentru prima oară din 2016 încoace.

„Majoritatea investiţiilor clienţlior s-au concentrat în fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix care au crescut cu 1,8 miliarde de lei anul trecut“, spune Mihai Purcărea, CEO al BRD AM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO