Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce spun românii care au împrumutat statul în pandemie: 1,1 mld. lei erau subscrierile la titlurile de stat cu 2 zile înainte de finalul ofertei

Finanţe personale. Ce spun românii care au împrumutat...

Autor: Liviu Popescu

06.08.2020, 07:00 2010

Doar joi şi vineri până la ora 13:00 mai pot subscrie investitorii pentru a împrumuta Ministerul Finanţelor la dobânzi chiar şi de 4,5% pe an, iar potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar, în cele trei săptămâni care s-au scurs de la începutul ofertei, ordinele se ridică la 1,1 miliarde de lei.

Ulterior încheierii perioadei de subscriere, titlurile de stat vor fi listate la Bursa de la Bucureşti, unde tot investi­to­rii vor putea să le cumpere şi să le vândă, doar că aceştia vor fi şi cei care vor stabili şi preţurile în funcţie de cât de dornici sunt cu privire la acest plasament.

ZF a discutat cu câţiva investitori de pe piaţa de capital pen­tru a afla ce i-a determinat să investească în prima finan­ţa­re prin bursă a Ministerului Finanţelor după o pauză de patru ani. Concluziile: dobânzile atractive faţă de depozitele ban­care dar şi faptul că investiţia în titluri de stat oferă un venit neimpozabil, faţă de 10% în cazul depozitelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO