Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cele mai performante investiţii de la bursă: Nuclearelectrica (79%), Petrom (50%), Romgaz (48%)

Finanţe personale. Cele mai performante investiţii de...

Autor: Liviu Popescu

03.10.2019, 07:39 1474

Nuclearelectrica, OMV Petrom şi Romgaz sunt cele mai performante investiţii din prima ligă bursieră de la Bucureşti în primele nouă luni din 2019, cu randamente cu tot cu dividende de 79%, 50%, respectiv 48%, potrivit calculelor societăţii de brokeraj Prime Transaction.

La polul opus, singurul plasament pe minus din rândul celor 16 acţiuni ale indicelui principal BET este cel al producătorului de aluminiu Alro Slatina, de 7%, în principal ca urmare a rezultatelor financiare reflectate printr-o înjumătăţire a profitului semestrial la nivel de grup.

Spre comparaţie, indicele principal BET s-a apreciat cu 30% în primele nouă luni din acest an, în timp ce indicele BET-TR, care reflectă şi randamentul dividendelor acordate de companiile din prima ligă bursieră, are plus 41%.

Prin urmare, Nuclearelectrica (SNN), companie de stat care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, se deta­şea­ză de restul acţiunilor din structura indicelui princi­pal BET în contextul în care diferenţa dintre randamentul livrat de aceas­ta şi cel de pe locul doi este de la 28%.

Astfel, compania de stat are şanse foarte mari să închidă 2019 drept cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti, după ce şi în 2017 şi în 2018 a ocupat prima poziţie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO