Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Circa 2 milioane de români s-au retras de la Bursa de la Varşovia: NN Pensii a vândut tot la banca PKO, asigurătorul PZU şi Bank Polska

Finanţe personale. Circa 2 milioane de români s-au...

Autor: Liviu Popescu

11.11.2019, 07:00 6337

Circa 2 milioane de români, ale căror economii pentru bătrâneţe sunt administrate privat prin fondul de pensii private NN, s-au retras de la bursa de la Varşovia în contextul în care administratorul fondului Pilon II a lichidat investiţiile de circa 25 mil. lei pe care le avea la cea mai mare bursă din regiune.

Astfel NN, care administrează cel mai mare fond de pensii Pilon II din România, a vândut în prima jumătate din 2019 deţinerile pe care le avea la banca poloneză PKO (9 mil. lei în raportul de la final de 2018), la asigurătorul PZU (7,8 mil. lei) şi la Bank Polski (7,9 mil. lei), arată datele agregate de ZF.

Administratorul fondului Pilon II s-a orientat în acţiuni listate la Bucureşti, oportunitate apărută pe fondul preţurilor scăzute determinate de Ordonanţa 114, în contextul în care a majorat deţinerile la 10 din cele 15 acţiuni româneşti, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO