Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Companiile listate la Bursă intră în sezonul raportărilor pentru 2019: Petrom şi BRD dau startul pe 6 februarie

Finanţe personale. Companiile listate la Bursă intră...

Autor: Tibi Oprea

27.01.2020, 00:07 1242

Companiile din prima ligă bursieră încep pe 6 februarie 2020 sezonul de raportări financiare preliminare aferente anului 2019, startul fiind dat de BRD SocGen şi de OMV Petrom, şi îl închid pe 28 februarie odată cu raportările Fon­du­lui Proprietatea, Purcari şi Electrica, arată datele agre­ga­te de ZF. Spre comparaţie, calendarul raportărilor pe 2018 s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă, dar a avut o concentrare mult mai mare pe şedinţă ca număr de companii.

„În mod normal cifra de afaceri a companiilor ar trebui să fie mai mare în 2019, dar profitabilitatea mă aştept să fie mai redusă. Totuşi mă aştept ca 2019 să fie profitabil”, spune analistul Dragoş Cabat pentru ZF.

Cele mai aglomerate şedinţe pentru rezultatele pe T4/2019 sunt cea din 21 februarie, când Conpet Ploieşti, Digi Communications şi MedLife îşi vor publica rezultatele, dar şi cea din 28 februarie, ultima şedinţă din lună.

Anul trecut cea mai aglomerată şedinţă din februarie a avut cinci raportări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO