Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Coronacriza i-a pus în priză pe investitorii de la Bursă: 66 mil. lei lichiditate medie zilnică în 2020, record istoric

Finanţe personale. Coronacriza i-a pus în priză pe...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2020, 00:07 792

Circa 66 milioane de lei au tranzacţionat în medie în fiecare zi din 2020 investitorii de la bursa românească, aceasta fiind cea mai ridicată valoare din istoria post-decembristă a pieţei de capital din România, arată datele agregate de Ziarul Financiar din platforma BVB.

Spre comparaţie în 2019 valoarea medie zilnică tranzacţionată la bursa de la Bucureşti, pe toate instrumentele disponibile la tranzacţionare – precum acţiuni, obligaţiuni, structurate, unităţi de fond,  a fost de 47,6 milioane de lei.

Astfel, lichiditatea medie zilnică de la bursă s-a îmbunătăţit cu 38% faţă de anul precedent la un maximum istoric, susţinută pe de o parte de promovarea pieţei de capital de la una de frontieră la emergentă secundară, dar şi de volatilitatea determinată de criza COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO