Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Cum este evaluat holdingul Agricover, care se va lista la bursă, faţă de alte companii din agricultură

Finanţe personale. Cum este evaluat holdingul Agricover,...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2023, 00:07 1288

Cu o evaluare de 1 mld. lei, adică de 12 ori faţă de profitul net din 2022 şi de 0,43 ori faţă de venituri, o marjă de profit de 3,6%, aproximativ 520 de angajaţi, active de 3,6 mld. lei şi datorii de 3 mld. lei, holdingul Agricover (simbol bursier AGV) derulează până pe 16 mai o ofertă de vânzare de acţiuni prin care vrea să atragă 416 mil. lei de la investitorii de la Bursa de Valori.

„Agricover vine la bursă după 17 luni în care nu au mai fost alte listări şi observăm un interes clar din partea investitorilor. S-a lucrat cu entuziasm la această ofertă şi avem 15 persoane care pot răspunde la întrebările clienţilor, încă de la lansarea IPO-ului“, spune Miriam Andrei, director general al TradeVille, societate de brokeraj care este distribuitor în cadrul acestei IPO.

Pe baza evaluării de 1 mld. lei, Agricover Holding se pregăteşte să devină cea mai mare companie din agricultură de la BVB. Spre comparaţie, ca multiplii, acţiunile Norofert se tranzacţionează la un PER de 9,5 ori profitul net, GrupŞerban de 8,9 ori, Agroland Business Systems, 35,7 ori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO