Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Două companii antreprenoriale ajung marţi şi miercuri la Bursa de la Bucureşti: Lăptăria cu Caimac cu obligaţiuni şi 2Performant cu acţiuni

Finanţe personale. Două companii antreprenoriale ajung...

Autor: Liviu Popescu

08.12.2020, 00:07 3956

Agroserv Măriuţa (procesator al lactatelor Lăptă­ria cu Caimac) şi compania de tehnologie 2Performant ajun­g la bursa de la Bucureşti pe 8 decembrie 2020 şi 9 de­cembrie 2020, ceea ce face din această săptămână de tran­zac­ţionare una dintre cel mai dinamice din punctul de vedere al listărilor an­treprenoriale.

Astfel, pe 8 decembrie 2020 Agroserv Măriu­ţa listează, prin intermediul BT Capital Partners, o emi­siune de obli­ga­ţiuni de 3 mil. euro, vândută şi suprasubscrisă în toam­na aces­tui an, pentru care plăteşte o dobândă fixă de 5,25% pe an. Agroserv Măriuţa este controlată integral de fami­lia Cocan – respectiv 98% de Cocan Mădălina Oana (manager marketing al companiei), iar restul de 2% revin lui Şerban Nicuşor (tatăl Mădălinei Cocan) şi lui Adrian Cocan (soţul Mădălinei Cocan).

Pe de altă parte, prin intermediul Goldring, 2Perfor­mant se listează miercuri pe segmentul AeRo cu o capi­talizare anticipată de 30,8 mil. lei.

Printre acţionarii companiei se numără Dorin Boerescu (38,7% - CEO), Radu Ioan Spineanu (10,1%), Sergiu Neguţ (7% - investitor şi cofondator Fintech OS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO