Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Fondul Proprietatea lucrează cu Rothschild pentru listarea Hidroelectrica

Finanţe personale. Fondul Proprietatea lucrează cu Rothschild pentru listarea Hidroelectrica

Autor: Liviu Popescu

02.06.2022, 00:07 1113

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), cu deţineri la societăţile Petrom, Alro Slatina, Aeroporturi, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru consultanţă financiară în procesul de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica pe piaţa de capital, potrivit unor surse ale ZF.

Acest „equity adviser“ aşa cum este Rothschild în procesul de listare a Hidroelectrica este diferit de consultantul de listare. Potrivit surselor ZF, procesul de selecţie a sindicatului de intermediere, din care cel mai probabil vor face parte divizii de intermediere financiară ale unor bănci, a început deja, FP având în aceste zile întâlniri cu bănci.

IPO-ul Hidroelectrica, prin vânzarea unei părţi, sau chiar integral, din deţinerea Fondului Proprietatea, va fi cea mai mare ofertă din istoria Bursei de la Bucureşti însă încă trebuie lămurite câteva aspecte cu privire la listare: dacă se va face integral la Bucureşti, aşa cum vrea ASF, Ministerul Energiei, sau şi pe o altă bursă, aşa cum vrea FP.
 

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9250
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.7278
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.7274
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.0120