Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Marile companiile listate la Bucureşti încheie anul 2019 cu un profit de 13 mld. lei la venituri de 65 mld. lei

Finanţe personale. Marile companiile listate la...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2020, 08:36 864

Companiile din indicele principal BET încheie anul 2019 cu un profit net cumulat de 13 mld. lei, în creş­tere cu 20% faţă de anul precedent, la afaceri de 65 mld. lei, plus 14%, potrivit calculelor furnizate de BT Capital Part­ners la solicitarea ZF.

Din rândul celor 16 companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, 9 şi-au îmbunătăţit profitabilitatea, 6 au înregistrat un rezultat net mai redus faţă de cel din anul precedent şi doar una singură, respectiv producătorul de aluminiu Alro Slatina, a fost pe minus.

Doar că o parte a investitorilor aşteaptă să se calmeze pieţele externe, fiind astfel în expectativă, iar alţii profită de preţurile scăzute, spune Raluca Ganea, preşedinte al Investors Club. „Unii dintre ei au intrat la cumpărare pe fondul scăderilor de zilele trecute pentru că au considerat un moment oportun din punctul de vedere al preţului. Nu ne întâlnim des cu scăderi de peste 10%, mai ales pe bursa noastră“, spune Raluca Ganea pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO