Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Nuclearelectrica atinge un nou maxim la Bursă: din 2019 încoace acţiunile s-au dublat

Finanţe personale. Nuclearelectrica atinge un nou maxim la Bursă: din 2019 încoace acţiunile s-au dublat

Autor: Tibi Oprea

17.02.2020, 07:00 1698

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi operatorul centralei de la Cernavodă, s-au apreciat vineri la Bursă cu 0,77%, la maximul istoric de 15,64 lei pe unitate, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare de 1,01 mil. lei, arată datele agregate de ZF de la BVB.

„Acţiunile Nuclearelectrica sunt de mulţi ani pe un trend de recuperare şi chiar câştigare de noi teritorii de preţ începând cu acest an. Catalizatorul evoluţiei are în subsidiar o piaţă a preţurilor energiei în creştere şi o eficientă adminis­tra­re a companiei. De asemenea, dividendele plătite constant la care se adaugă dividende speciale au sporit atractivitatea companiei în faţa investitorilor de toate categoriile, retail şi instituţional“, explică analistul Mihai Chişu pentru ZF.

Nuclearelectrica a fost în 2017, 2018 şi 2019 cea mai per­for­mantă acţiune din structura indicelui principal BET. De la începutul anului 2019 încoace, acţiunile s-au apreciat cu 115,5%, ceea ce înseamnă că au crescut de peste două ori în aceas­tă perioadă.
 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO