Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Românii au virat 819 mil. lei în fondurile de pensii private Pilon II în ianuarie 2021. O parte din bani vor merge în investiţii la Bursa de la Bucureşti

Sursa: BVB

Sursa: BVB

Autor: Liviu Popescu

17.02.2021, 08:30 434

Viitorii pensionari ai României, adică acei salariaţi care în prezent contribuie cu o parte din venitul brut lunar pentru administrare privată a pensiilor, au virat 819 mi­lioa­ne de lei către fondurile de pensii obligatorii Pilon II în ianua­rie 2021, cel mai bun început de an de la lansarea siste­mului de pensii private din 2007 încoace, arată datele ASF.

„Contribuţia către Pilonul II este un procent fix din salariul brut. Cum salariile au fost pe un trend de creştere, în special în a doua parte a anului anterior, la care s-au adăugat şi primele de final de an (din care de asemenea se virează bani la Pilonul II) rezultă creşterea sumelor virate la sistemul privat de pensii“, explică Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România.

Spre comparaţie în ianuarie 2020, contribuţiile trimis de salariaţii români către fondurile de pensii private se ridicau la 704 mil. lei, arată datele ASF. La final de 2020 contribuţiile au fost de 748 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO