Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Romgaz – în 2021, cel mai slab început de an de când compania este listată, adică din 2013 încoace

Finanţe personale. Romgaz – în 2021, cel mai slab...

Autor: Liviu Popescu

17.05.2021, 00:07 681

În pofida unei creşteri de 14% a livrărilor de gaze, Romgaz (SNG) – producător şi furnizor de gaze naturale şi „perla“ statului român la Bursă – şi-a diminuat veni­turile cu 7% în T1/2021, la 1,33 miliarde de lei, cel mai probabil din cauza preţurilor mai mici de pe piaţa ga­ze­lor, în timp ce profitul net a scăzut cu 19%, la 464 mil. lei.

Din punctul de vedere al profitabilităţii, Romgaz are în 2021 cel mai slab început de an de când compania se tranzacţionează la Bursa de la Bucureşti, adică din 2013 încoace, arată datele agregate de ZF.

„Chiar şi prin prisma acestor raportări Romgaz rămâne una dintre companiile listate cu cele mai mari marje ale profitabilităţii“, spune Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction.

„Normalizarea activităţii economice postpandemie, trendul de creştere al consumului de gaze naturale şi posibilitatea Romgaz de a se implica în exploatarea gazului din Marea Neagra ar putea fi vectorii de revenire spre maximele de profitabilitate din anii trecuţi.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO