Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ultima strigare pentru dividende la Nuclearelectrica şi la Conpet Ploieşti: cine vrea 9% câştig?

Finanţe personale. Ultima strigare pentru dividende la...

Autor: Liviu Popescu

08.06.2020, 10:00 5133

Nuclearelectrica şi Conpet Ploieşti au în această săptămână ultima strigare pentru investitorii care vor să fie remuneraţi cu o parte din profiturile pe 2019 ale acestor companii, adică ultima şansă pentru achiziţionarea de acţiuni purtătoare de dividende.

Astfel Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti în 2020, are pe 12 iunie ultima şedinţă de tranzacţionare  pentru investitorii care vor să beneficieze de un dividend de 1,65 lei pe acţiune, echivalentul unui randament de aproape 9% la preţurile curente de tranzacţionare.

Prin urmare săptămâna viitoare acţiunile operatorului centralei nucleare de la Cernavodă se vor corecta cel mai probabil cu valoarea randamentului pe care compania îl va acorda investitorilor. Acţionarii Nuclearelectrica au mai decis, pe lângă valoarea dividendului, ca data plăţii să fie 25 iunie 2020.

Pe de altă parte tot în această săptămână ultima şansă pentru dividende acordă şi transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti, companie controlată de asemenea de statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO