Burse - Fonduri mutuale

Fintech-ul britanic Wise (fostul TransferWise) lansează o funcţie care le permite utilizatorilor să cheltuie banii pe care i-au investit între timp în acţiuni. Produsul urmează să fie lansat şi în alte ţări europene

De la debutul pe bursa londoneză din vară, acţiunile Wise au crescut cu peste 26% (Sursa foto: Hepta.ro)

De la debutul pe bursa londoneză din vară, acţiunile Wise au crescut cu peste 26% (Sursa foto: Hepta.ro)

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2021, 14:53 367

Fintech-ul britanic Wise a debutat marţi o opţiune care le permite utilizatorilor să investească în acţiuni prin intermediul mai multor monede şi să îşi cheltuie între timp deţinerile, scrie CNBC.

Noua opţiune, numită Assets, le oferă utilizatorilor şansa de a investi în fondul iShares World Equity Fund al BlackRock, care monitorizează 1.557 dintre cele mai mari companii publice din lume, cum ar fi Apple, Amazon şi Alphabet.

Clienţii vor putea să îşi cheltuie instant 97% din banii investiţi printr-un card de debut Wise, având totodată posibilitatea de a trimite fonduri în afara ţării. Ideea este ca utilizatorii să îşi poată plasa fondurile pe piaţa de capital, cheltuind şi trimiţând banii în timp real.

„Deţinerile în diverse monede pot fi gestionate destul de greu. Assets intenţionează să rezolve această problemă, oferindu-le consumatorilor oportunitatea de a obţine randamente împreună cu noi, printr-o serie de monede diferite, toate în acelaşi loc”, spune Kristo Käärmann, cofondator şi CEO Wise.

Compania spune că reţine 3% din banii investiţi pentru a crea un fel de „amortizor” în cazul în care au loc fluctuaţii mari în interiorul pieţelor. Astfel, soldurile clienţilor vor avea şanse mai mici de a intra în teritorii negative.

Wise lansează iniţial funcţia Assets pentru clienţii companii şi persoane fizice din Regatul Unit, însă plănuieşte să ofere produsul şi în alte ţări europene în viitorul apropiat, deşi societatea nu a oferit o dată precisă în acest sens.

Cunoscută în trecut drept TransferWise, compania şi-a început activitatea ca platformă ce oferea rate mici de schimb valutar. Între timp, Wise şi-a extins gama de produse, incluzând conturi cu diverse monede asociate unui card de debut. La nivel global, soldurile clienţilor Wise ajung la 5,9 miliarde de dolari.

Revolut obţine o evaluare de peste 27 de miliarde de euro după o rundă de finanţare de 675 de milioane de euro

Mişcarea efectuată de Wise vine în contextul exploziei aşa-numitelor meme stocks, fenomen declanşat de creşterile obţinute de companii precum retailerul de jocuri video GameStop şi lanţul de cinematografe AMC. De altfel, Assets reprezintă prima actualizare majoră pe care a realizat-o Wise de când s-a listat pe bursa londoneză, adică în iulie anul acesta. Pe atunci, în loc să strângă bani printr-o ofertă publică iniţială, angajaţii şi investitorii firmei şi-au vândut acţiunile direct către public.

Debutul funcţiei este văzut drept o victorie majoră pentru Marea Britanie, unde guvernul încearcă să reformeze regimul de listare al Londrei pentru a-l face mai atractiv pentru companiile tech în urma Brexit-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO