Burse - Fonduri mutuale

Firebyte Games, dezvoltator de jocuri pentru mobil care s-a listat la bursă în primăvara anului trecut, a încheiat primul semestru din 2022 cu un profit net de 1,4 mil. lei, de la o pierdere de 1 mil. lei anul trecut

Firebyte Games, dezvoltator de jocuri pentru mobil care...

Autor: Tibi Oprea

30.09.2022, 13:18 424

Firebyte Games (FRB), primul dezvoltator de jocuri pentru dispozitive mobile listat la Bursa de Valori Bucureştiîn primăvara anului trecut, a încheiat primele şase luni din 2022 cu un profit net de 1,4 mil. lei, de la o pierdere de circa 1,1 mil. lei în S1/2021, potrivit datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB. 

Compania a avut venituri totale de 5,14 mil. lei, de aproape şase ori mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021 şi cheltuieli totale de 3,5 mil. lei, cu 79% mai mari. Cifra de afaceri la 30 iunie a fost de 3,2 mil. lei, plus 266%.

„Cel mai de impact eveniment din 2022 îl reprezintă decizia de participare a companiei, prin intermediul subsidiarei din Turcia, Firebyte Games Yazılım Ticaret Limited Sirketicu, la dezvoltarea unui metavers GameFi denumit ”Age of Battles” (AOB), în sfera tehnologiei blockchain. În cursul trimestrului al II-lea al anului curent societatea a încasat suma de 400.000 USDT (cca 1,87 milioane lei) în urma finalizării cu succes a primei runde de finanţare a proiectului AOB ce va fi lansat pe blockchainul Polygon

(MATIC)”, transmite CEO-ul Ovidiu Stegaru în scrisoarea către acţionari.

De asemenea, în prima jumătate a anului compania a reuşit să semneze noi contracte cu partneri străini, unul cu un publisher nedivulgat şi unul cu compania franceză Voodoo SAS.

Compania îşi menţine ţintele stabilite în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari în aprilie 2022, adică venituri operaţionale de 8,7 mil. le şi un profit operaţional de 2,4 mil. lei.

„Cu toate acestea, există posibilitatea ca bugetul să fie actualizat până la finalul anului, deoarece la momentul redactării acestui raport suntem încă în etape de planificare a următoarelor runde de finanţare a proiectului AOB”, adaugă CEO-ul.

Firebyte Games are 21,7 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 37,74% de BRK Financial Group, în proporţie de 11% de SAI Broker, iar Firebyte Games deţine 15% din capitalul social. Acţiunile FRB se tranzacţionează în scădere cu 3,6% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 3,5 mil. lei. Vineri, în urma publicării raportului financiar semestrial, acţiunile au scăzut cu circa 8%, pe tranzacţii de 53.000 de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO