Burse - Fonduri mutuale

Firma de brokeraj Tradeville le dă credit clienţilor care vor să subscrie în oferta Transelectrica

Autor: Adrian Cojocar

21.03.2012, 11:27 518

Firma de brokeraj Tradeville a pus la dispoziţie propriilor clienţi un sistem prin care aceştia pot împrumuta până la 300.000 de lei de la firma de brokeraj pentru a subscrie acţiuni în cadrul ofertei publice derulată cu acţiuni ale Transelectrica.

Creditul va fi garantat cu acţiuni din portofoliul investitorului. Firma spune că nu percepe comision pentru subscrierea în ofertă.

Oferta se va încheia pe data de 27 martie şi până în prezent a fost subscrisă în proporţie de 5,9%. Faţă de cotaţia din piaţă, majoritatea subscrierilor din oferta Transelectrica s-au realizat până în prezent la un discount de circa 8,5%. Astfel, subscrierile sunt în marea majoritate situate în jurul nivelurilor de 14,9 - 15 lei/unitate iar astăzi pe bursă aceleaşi titluri se tranzacţionau la un preţ de 16,4 lei/titlu.

"În perioada aceasta se derulează oferta secundară pentru vânzarea a 15% din acţiunile Transelectrica (TEL). Luând în calcul intervalul de subscriere de 14.9 - 19.2 lei/acţiune, discountul variază între 9% şi 29.3% faţă de valoarea intrinsecă din ultimul raport Tradeville. Utilizând modelul de actualizare a dividendelor estimate am obţinut o valoare intrinsecă la momentul actual de 21.08 lei/acţiune", spun reprezentanţii firmei de brokeraj.

Spre deosebire de oferta de anul trecut de la Petrom în care subscrierile s-au putut realiza doar prin intermediul firmelor de brokeraj membre ale consorţiului, la oferta Transelectrica pot participa toţi intermediarii de pe piaţă pentru a obţine un interes mai mare şi să-şi implice şi pe ceilalţi brokeri la ofertă.

Oferta Transelectrica este intermediată de un consorţiu format din BCR, Swiss Capital şi Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO