Burse - Fonduri mutuale

Fitch confirmă ratingul Transgaz la BBB minus cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă ratingul Transgaz la BBB minus cu...

Autor: Cristina Bellu

09.07.2020, 09:06 274

Agenţia de rating Fitch a confirmat ratingul aferent operatorului sistemului naţional de transport gaze naturale Transgaz (TGN) la 'BBB-' cu perspectivă stabilă.

“Ratingul reflectă profilul solid al activităţii Transgaz în calitate de concesionar şi operator al reţelei de transport gaze naturale din România, precum şi preconizarea unei diminuări progresive a activităţii internaţionale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiţionale. Ratingul este susţinut de reglementările naţionale privind transportul gazelor şi aşteptările noastre că o investiţie actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare”, precizează raportul agenţiei.

Transgaz a încheiat primele trei luni ale anului cu un profit net de 201,8 milioane lei, în creştere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 şi venituri de 513 mil. lei, plus 8%.

Acţionarii au aprobat la finele lunii aprilie distribuirea unui dividend brut de 15.47 lei pe acţiune, respectiv a sumei de 182,1 milioane lei din profitul pe 2019, potrivit unui raport la Bursă. Dividendele vor fi plătite începând cu 17 iulie 2020.

Compania este deţinută în proporţie de 58,5% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

Acţiunile Transgaz se tranzacţionează în scădere cu 19,7% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 127 milioane lei, emitentul ajungând la 3,4 miliarde lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO