Burse - Fonduri mutuale

Fitch Ratings retrage ratingul atribuit Băncii Internaţionale de Investiţii, unde şi fondurile Pilon II au plasamente. România vrea să iasă din acţionariatul băncii controlate de Rusia

Fitch Ratings retrage ratingul atribuit Băncii...

Autor: Tibi Oprea

24.05.2022, 07:40 215

Agenţia de rating Fitch Ratings a retras ratingul de credit al Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB), cea la care Rusia are control majoritar şi care în prezent are o emisiune de obligaţiuni de 500 mil. lei la Bursa de Valori Bucureşti.

„Banca Internaţională de Investiţii informează prin prezenta deţinătorii de obligaţiuni asupra faptului că, la data de 20 mai 2022, agenţia de rating Fitch Ratings a anunţat retragerea ratingului atribuit Băncii Internaţionale de Investiţii“, transmite instituţia într-un raport publicat la BVB.

La finele lunii martie Fitch Ratings a modificat ratingul de credit pentru datoria pe termen lung a băncii de la nivelul „BBB“ la nivelul „BB-“, cu perspectivă negativă şi, totodată, ratingul aferent datoriei pe termen scurt a fost modificat de la F2 la B.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO