Burse - Fonduri mutuale

Fiul fostului şef al Bancorex cere schimbarea administratorilor de la hotelul InterContinental

Fiul fostului şef al Bancorex cere schimbarea...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.04.2016, 00:04 1209
Omul de afaceri Cătălin Voloşeniuc şi compania One United Properties, ac­ţionari cu 11% din capitalul com­paniei InterContinental România (RCHI), administratorul hotelului de cinci stele cu acelaşi nume din Capitală, au cerut schim­barea consiliului de administraţie al societăţii condus de Bogdan Alexan­der Adamescu.

Bogdan Alexander Adamescu este fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care controlează 65% din acţiunile com­paniei hoteliere prin mai multe vehicule de investiţii. Cătălin Volo­şeniuc este fiul lui Vasile Voloşeniuc, fost preşedinte al Bancorex.

Dan Adamescu este acuzat în do­sarul Astra Asigurări de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, iar pre­judiciul estimat de anchetatori în acest dosar este de 900 mil. lei. Ale­xander Ada­mescu este acuzat de două in­fracţiuni de dare de mită, într-o an­chetă disjunsă dintr-un dosar în care Dan Adamescu a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închi­soare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO