Burse - Fonduri mutuale

Fiul lui Sebastian Vlădescu îşi face debutul în lumea de business: a fost ales membru în Consiliul de Administraţie al Romcab Târgu Mureş

Autor: Andrei Chirileasa

17.04.2012, 20:18 2986

Acţionarii producătorului de cabluri electrice Romcab Târgu Mureş (MCAB) l-au votat pe Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul fostului ministru de finanţe Sebastian Vladescu, în Consiliul de Administraţie al companiei, potrivit unui raport al companiei.

În CA a mai fost ales şi olandezul Dionysius Augustinus Martinus Metzmaekers, care va fi noul preşedinte al consiliului.

Ei i-au înlocuit pe Emanoil Viciu şi pe fostul preşedinte, Zoltan Prosszer, care au solicitat retragerea din conducerea companiei. Prosszer este principalul acţionar al Romcab, controlând prin intermediul firmei Sadalbari SRL 69% din acţiuni. Principalul acţionar minoritar este grupul american Morgan Stanley, cu o participaţie de 23%.

Romcab are o capitalizare de 25 mil. lei (5,7 mil. euro), însă compania a raportat pentru anul trecut afaceri de 172 mil. lei (40,5 mil. euro), de 3,2 ori mai mari decât în 2010, şi un profit brut de 4,7 mil. lei (1,1 mil. euro), în creştere cu 250%.

Compania a anunţat anul trecut planuri de investiţii de 80 mil. euro, pentru extinderea capacităţilor de producţie, propunându-şi să devină cel mai mare producător de cabluri din regiune. Compania a primit la începutul acestui an un ajutor de stat de 23 mil. euro.

Romcab, care a ieşit în 2010 din reorganizare judiciară, şi-a adus în Consiliul de Administraţie nume sonore din business-ul local, precum Anca Ioan, directorul general al grupului Aton Transilvania, cu afaceri de 50 mil. euro, şi fosta şefă a Ţiriac Holding, Roberto Musneci, partener şi co-fondator al firmei de consultanţă Şerban Musneci şi Asociaţii şi Gabriel Biriş, cofondator al firmei de avocatură Biriş Goran. Biriş este şi membru al Consiliului consultativ pentru mediul de afaceri, - un organism format din 26 de şefi de companii, bancheri şi antreprenori cunoscuţi, care îl vor sfătui pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu în privinţa măsurilor economice pe care ar urma să le ia Guvernul.

Sebastian Alexandru Vlădescu are 24 de ani. Tatăl său a fost ministru al finanţelor în Guvernul Tăriceanu (din august 2005 până în aprilie 2007) şi în Guvernul Boc (din 2009 până în 2010). În august 2011 Sebastian Vlădescu a devenit consultant pentru Roşia Montană Gold Corporation, subsidiara din România a Gabriel Resources care intenţionează să realizeze proiectul de exploatare auriferă de la Roşşia Montană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO