Burse - Fonduri mutuale

Flamingo investeste 10 mil. euro pentru 15.000 mp de magazine

Flamingo investeste 10 mil. euro pentru 15.000 mp de magazine

Jiri Rizek

02.09.2008, 20:13 33

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo International va investi pana la finalul anului 10 mil. euro in deschiderea a 10 magazine Flanco World, ce vor totaliza o suprafata comerciala de 15.000 mp.
"Vom continua sa investim si in urmatoarea perioada in cresterea acestei retele, bazata pe un concept pe care l-am dezvoltat in Romania. (...) Primul dintre cele 10 magazine va fi inaugurat in Cora Pantelimon si apoi cel din mall-ul Grand Arena (din cartierul bucurestean Berceni - n. red.)", a declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo. In provincie, primele Flanco World vor fi deschise in Sibiu si Drobeta-Turnu-Severin.
Compania estimeaza ca reteaua Flanco World , care va ajunge de la 21 de magazine in prezent la 31 de unitati la finalul anului, va realiza in al doilea semestru circa 50% din bugetul de vanzari de 115 milioane de euro.
Pentru intregul an Flamingo International estimeaza ca va trece de vanzari de 210 milioane de euro, dupa ce in prima jumatate a anului cifra de afaceri a fost de 95 de milioane de euro.
"In iulie si august estimarea noastra s-a confirmat iar pana la sfarsitul anului, impreuna cu inca 10 magazine, reteaua Flanco World va face jumatate din vanzarile semestrului", a spus Rizek. Totodata, noile magazine vor creste totalul suprafetei de retail al Flamingo la 70.000 mp. Pe langa extinderea retelei Flanco World, Flamingo a anuntat si deschiderea a 5 unitati Flamingo Computers, concept de retail specializat in comercializarea de solutii IT&C. Primul din cele cinci magazine va fi deschis in galeria comerciala a hipermarketului Cora Lujerului.
"Vom inchide Flamingo Computers din Cora Pantelimon pentru ca vom avea acolo Flanco World, dar vom avea o unitate noua in Cora Lujerului. Pentru aceste magazine avem in 2008 un milion de euro", a adaugat Rizek.
Largirea retelei va conduce, potrivit lui Rizek, cresterea numarului de angajati din retail de la 1.000 cu inca 360 - 400 de persoane. Daca cele 10 magazine Flanco World vor necesita in medie un efectiv de 30 de salariati, numarul final al noilor angajati din a doua jumatate a anului depinde de necesarul suplimentar pentru perioada sarbatorilor de iarna. "O parte din personalul suplimentar va ramane insa angajat permanent, in functie de performantele individuale. Multi dintre cei noi vor sa ramana dar acest lucru se va face numai dupa o evaluare".
In ceea ce priveste vanzarile Rizek a declarat ca acestea vor evolua ascendent in perioada urmatoare, fiind conduse de achizitiile conexe inceperii unui nou an scolar. Astfel, dupa ce in urma cu doua luni compania inregistra cifre peste medie la rafturile cu aparate de aer conditionat, pentru urmatoarea perioada Flamingo estimeaza ca vanzarile de notebook-uri si sisteme vor reveni pe primul loc.
Actiunile companiei, listate la Bursa de Valori Bucuresti, s-au tranzactionat in cursul ultimei sedinte la un pret de 0,18 lei, capitalizarea fiind de 140,2 milioane de lei (40 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO