Burse - Fonduri mutuale

Flamingo muta magazinul si birourile din Baneasa Shopping City

07.01.2010, 23:01 37

Reprezentantii retailerului de electronice si electrocasniceFlamingo au anuntat ca pana la finalul lunii ianuarie vor inchidemagazinul Flanco din Baneasa Shopping City, deschis in urma cu maimult de trei ani intr-un spatiu inchiriat de la Dan Sucu,proprietarul galeriei Mobexpert.

Potrivit celor doua parti, decizia de mutare a fost luata dupace in urma negocierilor nu s-a ajuns la un acord in privintachiriei.

"Inchidem aici in ianuarie si deschidem in Sun Plaza infebruarie pentru ca vrem sa facem transferul cu o investitieminima. In Baneasa nu aveam o chirie adaptata noilor conditii depiata", a spus Adrian Olteanu, directorul general al Flamingo.

Flamingo are in acelasi loc si sediul central, care ar putea fimutat in urmatoarele doua luni. "Mutam si birourile, cel maiprobabil nu mai tarziu de luna martie. Nu am hotarat inca unde", aadaugat Olteanu.

Galeria Mobexpert din zona Baneasa a fost deschisa in 2006 inurma unei investitii de peste 15 mil. euro. Proprietarul galerieieste firma Domus controlata de Dan Sucu. Pe langa magazinulMobexpert care opereaza in acea galerie, mai sunt alti opt - nouachiriasi din domeniul mobilei sau al bunurilor de folosintaindelungata.

"Proprietarul impreuna cu chiriasul au hotarat sa reziliezecontractul. Avem deja un alt chirias. Nu a fost o problema sa gasimpe cineva acolo", a spus Dan Sucu, presedintele Mobexpert. El nu adorit sa precizeze ce companie a contractat deja spatiul comercial.Magazinul Flanco acoperea o suprafata de 3.500 mp, pe douaniveluri, iar potrivit estimarilor ZF chiria anuala depasea 600.000de euro, socotind o chirie medie de 15 euro/mp in fiecare luna.

Liderul pieteti electroIT Altex este prezent deja cu o unitateMedia Galaxy in complexul din Baneasa, astfel ca Domo ar fi singuraoptiune de a aduce un alt jucator important din acest segment dupaplecarea Flanco.

Flamingo International si alte doua companii importante din grup(Flanco international SRL si Flamingo Computers SA) se afla inprezent in reorganizare judiciara dupa ce la finalul anului trecuta cerut protectia legii insolventei pentru a se proteja decreditorii care cereau executarea garantiilor. Cel mai marecreditor al companiei este finantatorul ING, care are creante de17,5 milioane de euro.

Retailerul electroIT a incercat din rasputeri anul trecut saevite intrarea in insolventa, purtand negocieri cu bancilefinantatoare pentru restructurarea creditelor, dar si cuproprietarii de spatii comerciale, pentru reducerea chiriilor, sicu principalii furnizori. Flamingo s-a confruntat cu o scadere de55% a afacerilor in primele noua luni ale anului trecut, la 64 mil.euro, si a inregistrat pierderi de 15 mil. euro.

Compania, a carei conducere a fost preluata in toamna anuluitrecut de familia Adamescu, deruleaza in prezent si o emisiune deobligatiuni prin care isi propune sa atraga 7 mil. euro de laactionari si de la investitorii de pe Bursa pentru a se redresafinanciar. Operatiunea, care ar fi trebuit sa se incheie saptamanaviitoare, a fost suspendata insa de CNVM pana la clarificareasituatiei privind insolventa companiei. Actiunile Flamingo sunt, deasemenea, suspendate de la tranzactionarea pe Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO