Burse - Fonduri mutuale

Flamingo se refinanteaza de la ING cu 17,5 mil. euro

03.11.2009, 23:15 23

Retailerul de electronice si electrocasnice FlamingoInternational (FLA) a semnat un acord cu ING Bank pentrurestructurarea unor datorii financiare in valoare de 17,5 mil.euro.
Datoriile retailerului insumau 23,5 milioane de euro la finalulanului trecut, din care circa 6,6 milioane de euro reprezentaucredite contractate la UniCredit Tiriac Bank.
La jumatatea anului, odata cu prezentarea rezultatelor financiaredin primul semestru, Flamingo a anuntat ca a acumulat pierderi de5,5 milioane de euro, confruntandu-se cu dificultati in finantare,pe fondul scaderii cu 40% a vanzarilor.
Potrivit reprezentantilor Flamingo, ING a fost de acord cuprincipalele masuri propuse pentru restructurarea contractului ce afost incheiat in 2001 si prin care retailerul are acces la o liniede finantare de 17,5 milioane de euro. Conducerea retailerului adeclarat ca restructurarea datoriilor se va realiza intr-uninterval de doua luni si jumatate, iar masura face parte din planulde restructurare financiara pus in practica in acest an.
"Acordul cu ING reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi indepasirea crizei actuale. Succesul depinde in foarte mare masura decontributia tuturor partenerilor de business, banci, furnizori sauproprietari de spatii comerciale", au spus reprezentantiiFlamingo.
Ei au adaugat ca restructurarea creditelor de la ING nu este legatade emisiunea de obligatiuni, prin care compania urmareste atragereaa 7 milioane de euro de la actionari.
"Nu exista o conditionare intre cele doua actiuni, emisiunea deobligatiuni si restructurarea creditelor. Prospectul de obligatiunieste trimis catre CNVM spre aprobare si urmeaza a fi aprobat incateva zile", au completat reprezentantii companiei.
Flamingo, al treilea retailer specializat pe electroIT din Romaniain functie de volumul vanzarilor, urmeaza sa numeasca noi membri inconsiliul de administratie in urma Adunarii Generale a Actionarilorcare va avea loc astazi.
In septembrie, omul de afaceri Dan Adamescu, care a achizitionat lainceputul anului 17,5% din actiunile Flamingo prin firmeleAsigurare-Reasigurare Astra si Nova Trade, l-a numit pe fiul sau,Alexander Adamescu, in functia de presedinte al Consiliului deAdministratie.
Ceilalti actionari semnificativi ai Flamingo sunt Dragos Cinca,fondatorul companiei, cu 27% din actiuni, Midfair Limited, o firmadin Cipru, care detine 22%, si Alexandru Ion Tiriac, cu 5% dincapital.
Actiunile Flamingo se tranzactionau ieri la 0,029 lei,capitalizarea companiei fiind de 5,25 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO