Burse - Fonduri mutuale

Flamingo spune ca are nevoie de 4 - 5 mil. € ca sa creasca accelerat

Flamingo spune ca are nevoie de 4 - 5 mil. € ca sa creasca accelerat

Adrian Olteanu, directorul general al Flamingo

19.01.2010, 23:07 25

Retailerul de electronice si electrocasnice FlamingoInternational (FLA), aflat in insolventa, a anuntat ca are inprezent datorii de 53 mil. euro, din care 33 mil. euro catrebancile ING, Unicredit si BRD. Diferenta de 20 mil. euro reprezintaobligatiile catre furnizorii de produse, servicii, utilitati sispatii comerciale.

Reprezentantii companiei au declarat ca in prezentadministratorii lucreaza la evaluarea companiei, dar si la planulde plata a datoriilor, iar pana la finalul trimestrului proiectulde reorganizare ar putea fi supus votului creditorilor siactionarilor.

"Salvarea companiei nu mai depinde astazi de infuzia de capitalpentru ca suntem protejati fata de creditori. Incepand cutrimestrul doi nu vom mai pierde cash si am putea obtine si profitoperational. Avem insa nevoie de infuzie de capital pentruaccelerarea businessului, altfel vom evolua in ritm cu piata", adeclarat Adrian Olteanu, directorul general al Flamingo. El aadaugat ca suma minima este de 4 - 5 milioane de euro, fonduri cear permite cresterea companiei si plata mai rapida adatoriilor.

Flamingo a intrat sub protectia legii insolventei pe 10decembrie dupa ce cel mai mare creditor, ING Bank, a cerutexecutarea garantiilor pentru recuperarea datoriilor, iar in lunaianuarie emisiunea de obligatiuni de 7 milioane de euro, destinatarecapitalizarii, a fost suspendata pe termen nedeterminat.

In ultimul an vanzarile companiei au scazut cu peste 50%,depasind ritmul de contractare al pietei, iar cifra de afaceri afost de peste 80 mil. euro, potrivit estimarilor ZF in functie devanzarile realizate de Flamingo in primele noua luni din 2009.

Olteanu a declarat ca in cel mai pesimist scenariu presupunelichidarea companiei in conditiile in care planul pus la punct decasele de insolventa RVA Insolvency, Casa de InsolventaTransilvania si Rovigo nu este aprobat de creditori siactionari.

"Exista atractivitate pentru compania noastra. Au existatdiscutii cu investori si principalii actionari si cred in viitorulcompaniei", a adaugat Olteanu.

Principalii actionari ai Flamingo sunt Dragos Cinca, cu 27% dinactiuni, si Dan Adamescu, care detine circa 20% din companie. Ofirma din Cipru, Midfair Limited, mai detine 22% din actiuni.

In ultimele 12 luni compania a purtat negocieri pentru reducereacosturilor, astfel ca in prezent cheltuielile se situeaza la 37%din nivelul inregistrat in ianuarie 2009.

In acelasi timp suprafata comerciala a retelei a fost diminuataprin inchidere si redimensionarea magazinelor de la 45.000 de metripatrati la 32.000 de metri patrati, iar numarul angajatilor ascazut de la 1.300 la aproximativ 500.

In luna ianuarie Flamingo a inchis magazinul de 3.500 mp dincomplexul comercial Baneasa Shopping City dupa ce negocierilepentru reducerea chiriei cu proprietarul spatiului Dan Sucu,patronul Mobexpert, au esuat. Magazinul va fi mutat in lunafebruarie in centrul comercial Sun Plaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO