Burse - Fonduri mutuale

Florin Cîţu, Ministrul desemnat al Finanţelor: Vrem dividende de la băncile unde statul este acţionar majoritar

Florin Cîţu, Ministrul desemnat al Finanţelor: Vrem...

Autor: Mihai Gongoroi, Ana Petrescu

17.02.2020, 13:04 1128

Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor, a declarat luni la audierea în Parlament, că vrea ca instituţiile financiar-bancare unde statul este acţionar să devină profitabile ca să dea dividende la bugetul de stat. El a mai precizat că doreşte schimbarea filosofiei bugetare.

„Un lucru nou în programul de guvernare, o strategie pentru instituţiile financiare bancare unde statul este acţionar majoritar. Înainte de a lua o decizie, strategia va fi prezentată public. În momentul acesta, instituţiile nu sunt cele mai profitabile din piaţă deşi au active mari. Vrem să facem aceste instituţii profitabile, ca să aducă dividende la bugetul de stat”, a declarat Florin Cîţu, la audierea sa luni în comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului.

El a adăugat că reorganizarea Antifraudei era necesară pentru că se încasau doar 100 de milioane de lei de pe urma controalelor Antifraudă, în timp ce cheltuielile erau de 700 de milioane de lei. Ministrul desemnat a mai spus că doreşte schimbarea filosofiei bugetare.

„Vrem să schimbăm filosofia bugetară. Avem investiţii de 50 de miliarde de lei în bugetul pe 2020. Continuă informatizarea ANAF. Şiti foarte bine ce situaţii sunt în România. Veţi vedea îmbunătăţiri. Reorganizarea ANAF, iar un lucru care s-a făcut în aceste trei luni de zile. Am redus numărul de vicepreşedintţi de la patru la trei. A trebuit să reorganizăm Antifrauda, altfel nu se mai putea. ANAF a încasat de la Antifraudă doar 100 de milioane de lei, iar cheltuielile sunt la 700 milioane de lei”, a conchis Cîţu.

Senatorul PNL a precizat la Parlament că în luna martie va fi publicată şi strategia de administrare a datoriei publice.

Ministrul de Finanţe este audiat, la ora transmiterii acestei ştiri, în comisiile parlamentare de specialitate. Audierile miniştrilor vor dura trei zile, de luni până miercuri, urmând ca votul în plenul reunit al Legislativului pentru învestirea Guvernului să fie dat pe 24 februarie, într-o şedinţă care va începe la ora 16.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO