Burse - Fonduri mutuale

Florin Dolea, Amundi Asset Management: Surprinzător poate, acum vedem o mult mai mare stabilitate decât în martie 2020, poate este şi acest aspect al maturizării investitorilor. Sunt din ce în ce mai puţini investitori oportunişti, pe termen scurt

ZF Romanian Capital Market

Florin Dolea, Amundi Asset Management: Surprinzător...

Autor: Răzvan Botea

17.03.2022, 15:06 194

Florin Dolea, CEO, Amundi Asset Management, a spus, la prima ediţie a ZF Romanian Capital Market, că nu există panică în rândul investitorilor din cauza războiului din Ucraina.

„Din ceea ce vedem noi este o diferenţă foarte mare între ceea ce s-a întâmplat în 2020 şi ce se întâmplă acum. Atunci a fost o evoluţie bruscă şi din punctul de vedere al investitorilor, care mulţi s-au panicat. Surprinzător poate, acum vedem o mult mai mare stabilitate, poate şi acest aspect al maturizării investitorilor. Sunt din ce în ce mai puţini investitori oportunişti, pe termen scurt.

Noi, cel puţin, nu observăm o panică. Investitorii se interesează, ţinem legătura. Nu ştiu dacă datorită faptului că războiul nu este foarte aproape, iar optimismul le spune că nu este cazul să se panicheze. Văd optimism şi maturitate. Nu vedem răscumpărări semnificative.”

Ce a mai spus Florin Dolea la ZF Romanian Capital Market:

Aş sublinia aspectul lichidităţii şi al capitalizării acţiunilor. Altfel, nu cred că în momentul de faţă avem vreo schimbare de tactică, apropo de strategia generală de a investi în acţiuni.

Încă nu avem preferinţe, deşi războiul clar va avea un impact asupra multora din companiile cotate şi ne uităm cu atenţia asupra acestui aspect şi încercăm să înţelegem care vor rezista mai bine, care poate vor beneficia de această situaţie.

În ceea ce ne priveşte, în Amundi nu cred că vom fi printre primii care se uită la piaţa AeRO. Rămânem rezervaţi până în momentul în care aceste acţiuni, atât prin lichiditate, cât şi prin capitalizare vor oferi o adâncime suficientă ca să putem construi un portofoliu diversificat şi lichid în acelaşi timp.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO