Burse - Fonduri mutuale

FMI: Dacă Pilonul II este modificat toate eforturile de până acum de dezvoltare a pieţei de capital sunt inutile

FMI: Dacă Pilonul II este modificat toate eforturile de...

Autor: Liviu Popescu

15.06.2018, 00:07 1322

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că modificarea sistemului de funcţionare al Pilonului II de pensii private de către guvern riscă să „şteargă” progresul înregistrat în ultimii ani de piaţa de capital din România.

„România a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea pieţelor de capital; acest impuls pozitiv trebuie menţinut. În ultimii ani s-a întreprins o serie largă de reforme, iar progresul a fost observat la nivel internaţional. Ca urmare, pe piaţa de la Bucureşti a fost injectată mai multă lichiditate, baza investitorilor străini şi interni s-a majorat, iar investiţiile pe termen mediu şi lung au crescut“, se arată în raportul în care FMI analizează sectorul financiar din România. „Cu toate acestea, preocupările la nivel de ţară cu privire la sprijinul guvernamental pentru dezvoltarea pieţei, guvernanţa corporativă a companiilor de stat şi modificările sistemului privat de pensii“, se arată la pagina 26 a raportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO