Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Black Sea Fund a achiziţionat o participaţie semnificativă în cadrul companiei de amenajări interioare şi mobilier la comandă Intermedio General Grup

Fondul de investiţii Black Sea Fund a achiziţionat o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.06.2020, 14:55 624

Fondul de investiţii Black Sea Fund I, lansat la finalul anului 2018, ce are la dispoziţie un capital de peste 43 de milioane de euro capital de investiţii, a achiziţionat o „participaţie semnificativă” în cadrul companiei de amenajări interioare şi mobilier la comandă Intermedio General Group, care operează sub marca Theta, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Black Sea Fund. Aceştia nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei.

Black Sea Fund I a fost asistat în această tranzacţie de către Radulescu & Muşoi, împreună cu Mazars, în timp ce Theta a fost asistată de Schoenherr & Asociaţii şi Bucharest Partners.

„Obiectivul Theta este să devină liderul de calitate din piaţa producătorilor de mobilier custom-made şi fit-out din România. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de un partener financiar stabil, cu experienţă relevantă. Fiind unul dintre jucătorii semnificativi pe piaţă din România, am decis să încheiem un parteneriat cu Black Sea Fund. Suntem de părere că acest parteneriat ne va sprijini să ne consolidăm cota de piaţă prin aportul de capital al Black Sea Fund ce va fi utilizat pentru investiţii în noi capacităţi de producţie precum şi în scopul finanţării capitalului de lucru al companiei”, a spus Florin Gheorghe, CEO şi acţionar Theta.

Intermedio General Grup se află în Top 3 jucători din piaţa de profit şi este unul dintre cei mai mare furnizori independenţi de servicii de fit-out şi mobilier custom-made din România.

„(...)Vom continuă să sprijinim strategia de dezvoltare elaborată de acţionarii fondatori şi echipa de management executiv”, a spus Cornel Fumea, partener fondator în cadrul Black Sea Fund.

Fondul Black Sea Fund investeşte în societăţi din România cu o cifră de afaceri între 5 şi 50 de milioane de euro, care au un potenţial semnificativ de creştere şi de a deveni lideri de piaţă în domeniile lor de activitate.

„Strategia Black Sea Fund ţinteşte în principal situaţii în care anterprenorii sunt interesaţi să atragă un partner financiar/co-investitor împreună cu care să acceleze dezvoltarea companiei având că obiectiv maximizarea valorii pe termen lung. Investiţiile fondului se derulează sub formă de achziţii directe de pachete de acţiuni minoritare (peste 25%) sau majoritare în compania ţintă, fondul vizând în general investiţii de peste 4 milioane de euro în fiecare proiect”, potrivit reprezentanţilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO