Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Raiffeisen Confort 2 trece de la lei la euro

Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management

Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management

Autor: Andrei Chirileasa

12.09.2013, 19:54 247

Fondul Raiffeisen Confort Seria 2 va deveni începând cu data de 1 octombrie 2013 Raiffeisen Confort Euro, primul fond deschis de investiţii din România denominat în euro care investeşte în acţiuni, dar urmăreşte în acelaşi timp şi protecţia capitalului investit, potrivit reprezentanţilor Raiffeisen Asset Management (RAM), administratorul fondului. Activele existente în fond vor fi convertite la cursul BNR din ziua redenominării. În prezent, fondul are active de 23,77 mil. lei (5,3 mil. euro), valoarea unei unităţi de fond fiind de circa 116 lei (25,8 euro). Investitorii care doresc să-şi păstreze investiţiile într-un instrument similar denominat în lei pot opta până cel târziu pe data de 25 septembrie 2013 să-şi transfere fără niciun comision sumele acumulate în fondul Raiffeisen Confort, care foloseşte aceeaşi strategie de investiţii. Fondul are o strategie de investiţii flexibilă, realizând investiţii în acţiuni când piaţa bursieră creşte şi plasând banii în instrumente conservatoare, când piaţa scade.

„Prin noul produs Raiffeisen Confort Euro venim în întâmpinarea aşteptărilor clienţilor noştri de a accesa produse care pot avea speranţe de randament peste instrumentele de economisire clasice, în contextul în care ratele dobânzilor la depozitele în euro s-au redus semnificativ“, a declarat Mihail Ion, preşedintele Raiffeisen Asset Management. RAM este al doilea administrator de fonduri de pe piaţa locală, cu active de 920 mil. euro.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO