Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Tidal Wave Trading şi-a redus participaţia la Albalact

Fondul de investiţii Tidal Wave Trading şi-a redus...

Autor: Ioana Tudor

22.09.2014, 00:03 709

Fondul de investiţii Tidal Wave Trading Limited a vândut luna aceasta un pachet de 500.000 de acţiuni ale producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) pentru care a încasat suma totală de aproximativ 134.000 lei (30.400 de euro). Tranzacţiile au fost realizate în trei şedinţe bursiere diferite, iar preţul mediu la care s-a realizat vânzarea a fost de 0,266 lei/acţiune, cu 1,5% peste cotaţia la care titlurile Albalact au închis şedinţa bursieră de vineri. În urma acestor tranzacţii, fondul de investiţii înregistrat în Cipru şi-a redus deţinerile la producătorul de lactate cu 0,07%. Albalact este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,5% din capitalul social prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,8%) şi Croniar Holdings Limited (15,6%).

Albalact este una dintre cele mai lichide companii prezente la tranzacţionare pe secţiunea RASDAQ, cu tranzacţii medii zilnice de circa 4,4 milioane de lei (1 mil. euro) în ultimele şase luni. În această perioadă acţiunile Albalact au crescut cu peste 63%.

Compania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 228,3 milioane de lei, în urcare cu 11,6% comparativ cu acelaşi interval din 2013, graţie creşterii vânzărilor. Societatea şi-a triplat profitul net la 13,3 milioane de lei, de la 4,4 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut. Albalact deţine două unităţi de producţie, în Câmpulung Moldovenesc şi în localitatea Oiejdea din judeţul Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO