Burse - Fonduri mutuale

Fondul de obligaţiuni al BT se apropie de un miliard de lei

Fondul de obligaţiuni al BT se apropie de un miliard de lei

Autor: Roxana Pricop

02.12.2014, 00:04 443

Fondul de investiţii în instrumente cu venit fix BT Obligaţiuni, administrat de societatea BT Asset Management, parte a grupului financiar Banca Tran­silvania, a ajuns în prezent la active de 918 milioane de lei, cu 88% mai mari decât nivelul de la începutul anului.

Mare parte din avansul ra­portat de activele nete ale fondului a fost susţinut de intrările noi de bani făcute de investitori. BT Obligaţiuni este al doilea cel mai mare fond local de profil din piaţă, după Erste Bond Flexible, care ocupă prima poziţie cu active de peste 6,7 miliarde de lei. BT Obligaţiuni are peste 20.000 de investitori, investind cea mai mare parte a resurselor atrase de la clienţi în depozite bancare şi obligaţiuni cor­porative. BT Obligaţiuni are un randament de 3,7% de la începutul anului.

Preferate de investitorii cu apetit redus pentru risc, fondurile de obliga­ţiuni au încheiat primele 11 luni din an cu randamente cu­prinse între 8,6%, marcat de fondul ING IR Bond înregistrat la Luxemburg, şi 2,7% - marcat de fondul BRD Obligaţiuni. În primele zece luni din an, fondurile de obligaţiuni au atras de la investitori circa 1,2 miliarde de lei. Mare parte din sumele atrase de fondurile de obligaţiuni provin de la clienţii băncilor care şi-au transferat o parte din economiile plasate în depozite bancare în fonduri de obligaţiuni drept reacţie la scăderea dobânzilor până sub pragul de 3% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO