Burse - Fonduri mutuale

Fondul de pensii administrat de Allianz-Ţiriac a investit 850 mil. lei pe bursa de la Bucureşti

Fondul de pensii administrat de Allianz-Ţiriac a...

Autor: Roxana Pricop

25.04.2016, 00:08 1679

Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac Pensii Private, a ajuns la investiţii de 850 de milioane de lei în acţiuni ale companiilor listate la bursa din Bucureşti anul trecut, reprezentând 15% din activele sale. Titlurile de stat sunt principala investiţie, cu o pondere de 68% în active.

AZT Viitorul Tău este al doilea cel mai mare fond de pensii private obligatorii din piaţă, cu active de 5,4 miliarde de lei de la 1,4 mi­lioane de parti­ci­panţi la finalul anului trecut. Fon­dul a ra­portat un ran­dament de 2,4% în 2015, printre cele mai mici din rândul fondurilor de pensii obligatorii.

Asemeni celorlalte fonduri de pensii private obligatorii din piaţă, titlurile de stat sunt principala investiţie a fondului AZT Viitorul Tău. La 31 de­cembrie 2015, valoarea plasamen­telor în titluri de stat era de 3,7 miliarde de lei, cu 800 milioane de lei mai mult decât la finalul anului 2014. Creşterea expunerii s-a realizat în principal graţie achiziţiei de noi titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO