Fondul de pensii Aripi al Generali are 58% din investiţiile sale în acţiuni la Bucureşti. Pe bursa germană, doar 20%

20 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

Fondul de pensii private obligatorii Aripi administrat de Generali are investiţii în acţiuni pe bursele din Germania, Franţa şi România de 650 mil. lei, din care cea mai mare parte, de 58%, este în acţiuni pe bursa de la Bucureşti.

Fondul Aripi, care administrează pensiile a 687.000 de români, are investiţii de 378 mil. lei în acţiuni listate la Bucureşti, în creştere cu 29% faţă de anul precedent şi ca urmare a intrării în portofoliu a acţiunilor MedLife, potrivit datelor din cel mai recent raport, aferent anului 2016.

Spre comparaţie, investiţiile în acţiuni pe bursa de la Frankfurt sunt în valoare de echivalentul a 128 mil. lei.

Fondul Aripi poate fi catalogat drept cel mai „cu­rajos“ fond de pensii private obli­gatorii care investeşte în acţiuni româneşti dată fiind ponderea mare a acestora în activul total al fondului, de circa 14%. În total, investiţiile în acţiunile pe bursele de la Frankfurt, Paris şi Bucureşti reprezintă 24% din active.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
Fondul de pensii Aripi
, Generali
, investiţii
, acţiuni
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide