Burse - Fonduri mutuale

Fondul East Capital Eastern European Small-Cap şi-a lichidat deţinerea de 5,1% la operatorul hotelier THR Marea Neagră. Cumpărător a fost antreprenorul Florin Madar, proprietarul Temad Braşov

Fondul East Capital Eastern European Small-Cap şi-a...

Autor: Tibi Oprea

25.11.2020, 16:13 252

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a anunţat miercuri la Bursă că fondul de investiţii East Capital Eastern European Small-Cap şi-a înstrăinat pachetul de 5,1% din acţiunile companiei într-o tranzacţie de 3,3 milioane de lei din 19 noiembrie.

Pachetul vândut şi data tranzacţiei coincide cu deţinerea, respectiv data, la care a ajuns Florin-Horea Madar, proprietarul distribuitorului de materiale de construcţii Temad din Braşov, la compania cu sediul în Mangalia, ceea ce înseamnă că antreprenorul a fost cumpărătorul. Anterior acestei tranzacţii, Forin Madar nu deţinea acţiuni THR Marea Neagră.

Contactat de ZF, Florin Madar a declarat că “într-adevăr, este un sector afectat de pandemie, dar investiţiile se pot face şi contra curentului. O investiţie contra curentului are şi ea rostul ei, pe lângă cele care merg odată cu curentul. Trebuie să recunosc că a fost şi o oportunitate, iar eu cred că sectorul hotelier îşi va reveni şi atunci am decis să fac pasul acesta”.

ZF a scris la finele săptămânii trecute că în sistemul bursei a fost înregistrată o tranzacţie de tip DEALS cu un număr de 29,5 milioane de acţiuni THR Marea Neagră, reprezentând 5,1% din capitalul social al companiei, tranzacţie care s-a ridicat la 3,3 milioane de lei.

Pachetul de acţiuni a fost schimbat la un preţ de 0,11 lei pe unitate, adică în scădere cu 7,2% faţă de preţul din piaţă de la momentul achiziţiei.

În primele nouă luni din 2020, THR Marea Neagră a realizat un profit net de 9,5 mil. lei, în scădere cu 41% faţă de perioada similară din 2019, la venituri din exploatare de 40,5 mil. lei, minus 30,2%, arată calculele ZF.

Compania cu 67,2 mil. lei capitalizare este controlată în proporţie de 77,7% de către SIF Transilvania (SIF3). De la începutul anului, acţiunile EFO înregistrează o scădere de 11,5%, pe fondul unor tranzacţii de 10,5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO