Burse - Fonduri mutuale

Fondul finlandez KJK şi-a majorat deţinerile la Cemacon la 38,7%

Fondul finlandez KJK şi-a majorat deţinerile la Cemacon...

Autor: Ioana Tudor

17.12.2014, 00:00 229

Fondul de investiţii KJK Fund Sicav-SIF a cumpărat un număr de circa 30 de milioane de acţiuni la producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON) pentru suma de 3 milioane de lei în cadrul unei majorări de capital de 7,6 milioane de lei derulată de companie în noiembrie. În urma tranzacţiei, fondul şi-a majorat deţinerile la Cemacon la 38,7%, de la 34%.

Titlurile Cemacon au scăzut cu 50% pe parcursul ultimelor şapte şedinţe de tranzacţionare, până la preţul de 0,348 lei/unitate. În cadrul aceleiaşi majorări de capital SIF Moldova (SIF2) şi-a majorat participaţia la producătorul de cărămizi la 6%, de la 0,001%. Cemacon şi-a redus capitalul social până la valoare de 525.800 lei pentru a-şi acoperi în acest an pierderile din anii anteriori.

Luna trecută, compania a derulat o ofertă în urma căreia şi-a majorat capitalul social cu un număr de circa 76,9 milioane de acţiuni noi în valoare de 7,6 milioane de lei, de la valoarea de 525.800 lei la 8,2 milioane de lei. Pe 22 decembrie, acţionarii companiei se vor reuni în AGA pentru o decizie privind dublarea capitalului la 16,4 milioane de lei în două etape, în cea de-a doua putând subscrie şi investitori calificaţi.

Scopul celei de-a doua etape este conversia în acţiuni a unei părţi din datoria de 30 de milioane de euro a Cemacon către BCR în favoarea Business Capital For Romania Opportunity Fund. În acţionariatul Cemacon se află şi firma Andrei & Andrei Consultanţă cu 21,4% din acţiuni. Un alt acţionar semnificativ este firma de brokeraj SSIF Broker, cu o participaţie de 17,8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO