Burse - Fonduri mutuale

​Fondul imobiliar NEPI se extinde printr-o achiziţie de 32,4 milioane de euro în Slovacia

06.08.2013, 19:20 207

Fondul de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI), listate pe bursele din Africa de Sud, Londra şi Bucureşti, a raportat achiziţia unui centru comercial în oraşul Zilina din Slovacia, aceasta fiind prima investiţie mare realizată de fond în afara României.

NEPI a cheltuit 32,4 milioane de euro pentru această achiziţie şi şi-a asumat datorii de 55,1 milioane de euro. Proiectul cumpărat a generat venituri distribuibile de 2,8 milioane de euro în primul semestru, potrivit raportului transmis de NEPI bursei.

"Aupark Zilina este un mall regional de aproximativ 22.000 de metri patrati de retail GLA, situat în centrul oraşului de Zilina, in Slovacia. Cei mai importanti clienti din mall includ branduri internationale, cum ar fi Billa, C&A, Deichmann, H&M şi New Yorker", a precizat NEPI.

Până acum, NEPI a investit aproape toţi banii atraşi de la investitori în proiecte imobiliare din România, activele fondului ridicându-se în prezent la peste 600 mil. euro. Recent, fondul a finalizat o majorare de capital prin care a strâns încă 100 de milioane de euro de la investitori.

Imediat după tranzacţie, au apărut informaţii privind achiziţia de către NEPI a două centre comerciale, unul în Bucureşti (Mega Mall) şi celălalt în Deva.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO