Burse - Fonduri mutuale

Fondul închis de investiţii STK Emergent a bătut bursa în februarie cu un randament de 8%

Nicolae Pascu este directorul general al societăţii de administrare STK Financial

Nicolae Pascu este directorul general al societăţii de administrare STK Financial

Autor: Roxana Pricop

09.03.2016, 00:05 638
Fondul închis de investiţii STK Emergent, singurul listat la bursă, a raportat un ran­dament de 8,12% în luna februarie, graţie re­venirii preţului metalelor industriale. Indicele BET, principala referinţă a pieţei lo­cale de acţiuni, a avansat cu 1,9% luna trecută.
 
Şi pe un interval de timp mai lung, respectiv de 12 luni, evoluţia fondului închis este superioară celei raportate de indicele BET. În intervalul cuprins între februarie 2015 şi februarie 2016, fondul a raportat un minus de 4,5% faţă de o depreciere de peste 10,5% a bursei de la Bucureşti.
 
„În cursul lunii februarie am menţinut acţiunile achiziţionate în ultimele două luni, cu excepţia marcării parţiale a profitului pe un titlu care a înregistrat în ultima perioadă cel mai mare avans (plus 73% faţă de finalul lunii ia­nuarie), ceea ce a condus la o majorare a numerarului de la 7,85 milioane de lei la 11,64 mi­lioane de lei“, spun repre­zen­tanţii STK Fi­nan­cial, administratorul fon­dului, în raportul lunar pu­blicat pe bursă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO