Burse - Fonduri mutuale

Fondul Închis de Investiţii STK Emergent a vândut 4% din Star Residence Invest în a treia zi de la listare şi a coborât la o deţinere de 19,84%

Fondul Închis de Investiţii STK Emergent a vândut 4%...

Autor: Tibi Oprea

30.03.2021, 16:34 412

Star Residence Invest (simbol burser REIT), prima societate de tip Real Estate Investment Trust (REIT) de la BVB, care investeşte în sectorul imobiliar, a anunţat marţi că Fondul Închis de Investiţii STK Emergent, administrat de STK Financial AFIA SA, a scăzut în data de 23 martie 2021 sub pragul de deţinere de 20% din companie, ajungând la 19,84% din drepturile de vot.

Înaintea acestei raportări, STK Emergent avea 23,87% din capitalul social al Star Residence Invest, ceea ce înseamnă că a vândut 4% din acţiunile emitentului. Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de tranzacţionare al unei acţiuni REIT din 23 martie, tranzacţiile de vânzare s-au ridicat la aproximativ 720.000 de lei.

Investiţia STK Emergent la Star Residence Invest este de circa 3 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului current de tranzacţionare.

Star Residence Invest are 15,2 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 25% de BRK Financial Group (BRK) şi în proporţie de 22,35% de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), arată datele BVB.

Faţă de prima şedinţă de tranzacţionare, cea din 19 martie 2021, acţiunile REIT înregistrează o scădere de aproximativ 24%, arată calculele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO