Burse - Fonduri mutuale

Fondul KJK şi-a mutat o parte din acţiunile Cemacon pe un SRL local

Fondul KJK şi-a mutat o parte din acţiunile Cemacon pe...

Autor: Radu Bostan

12.03.2015, 17:05 610

Fondul de investiţii KJK Fund II Sicav-SIF, cel mai mare acţionar al producătorului de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), şi-a transferat o parte din participaţia de 38,6% pe o firmă locală nou-înfiinţată, KJK Cărămida SRL.

Fondul a mutat printr-o tranzacţie Deal un pachet de 18,3 milioane de acţiuni, cu valoarea de 4,8 milioane de lei către filiala sa. Volumul transferat înseamnă 22% din numărul total de acţiuni al companiei. Preţul la care s-a perfectat tranzacţia, de 0,265 lei/acţiune, a fost cu 3,6% mai mic decât cel din piaţa obişnuită.

În afară de KJK, cei mai mari acţionari ai Cemacon sunt firma SC Consultanţă Andrei & Andrei din Arad, cu 24,3%, şi firma de intermediere financiară SSIF Broker Cluj, care avea 20,26% din acţiuni la sfârşitul anului trecut.

Împreună cu Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL, cele patru (acum cinci) entităţi acţionează concertat în acţionariatul producătorului de materiale de construcţie, controlând împreună 88% din capital, potrivit ultimelor raportări către bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO