Burse - Fonduri mutuale

Fondul Neogen al antreprenorului Călin Fusu a investit 1,5 mil. euro în retailerul de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco

Fondul Neogen al antreprenorului Călin Fusu a investit...

Autor: Tibi Oprea

15.03.2022, 19:03 505

Vivre Deco, retailer de mobilă şi decoraţiuni care are două emisiuni de obligaţiuni listate la Bursa de la Bucureşti, a anunţat că pe 9 februarie acţionarii au aprobat majorarea capitalului social prin investiţia realizată de către acţionarul majoritar Neogen. Valoarea capitalului social majorat este de 7,5 milioane de lei.

Valoarea totală a investiţiei este în sumă de 7,42 mil. lei, echivalentul sumei de 1,5 mil. euro, calculat la cursul de schimb valutar RON-EUR stabilit de BNR pentru data de 7 februarie 2022.

Investiţia a fost realizată prin emisiunea unui număr de 27.191 de acţiuni în favoarea Neogen, la valoarea nominală de 10 lei pe acţiune, precum şi prin plata unei prime de emisiuni, la o valoare a capitalului societăţii înainte de majorarea de capital pe care acţionarii o stabilesc de comun acord la 40 mil. euro.

De asemenea, acţionarii au decis să acorde celorlalţi investitori din acţionariat, Adisory Delta SRL şi NAGY VAJDA ANDRAS PETER, opţiunea ca în termen de 12 luni de la data semnării Hotărârii, să participe la majorarea de capital social prin aport în numerar până la limita de 1,5 mil. euro, la o valoare a capitalului societăţii înainte de majorarea de capital pe care acţionarii au stabilit-o de comun acord la suma de 41,5 mil. euro.

Vivre Deco are la BVB o emisiune de 7 mil. euro (listată în iulie 2021 şi cu scadenţa în aprilie 2026) şi una de 3,4 mil. euro (listată în aprilie 2020 şi cu scadenţa în martie 2025). Cele două sunt tranzacţionate sub simbolurile VIV25E si VIV26E).

La finele anului trecut, fondul Neogen, controlat în proporţie de 67% de Călin Fusu, avea o participaţie de 50% la Vivre Deco. În acţionariat mai erau Adisory Delta (45%), companie deţinută indirect de Oliver Cadogan – soţul Monicăi Cadogan, care şi-a anunţat demisia din funcţia de CEO al Vivre pe 26 august, respectiv Nagy Vajda Andras Peter, cu 5% din acţiuni.

Călin Fusu a investit în firme din diverse sectoare de activitate, precum CleverTaxi (care a fost achiziţionat de către Daimler AG), Vivre Deco, Casta Imobiliare sau Concept Apps SRL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO