Finanţe personale

Fondul Proprietatea a urcat bursa de la Bucureşti în top performere în regiune, cu un plus de 5%

21 oct 2014 Autor: Radu Bostan

Indicele BET al bursei de la Bu­cu­reşti s-a apreciat cu 4,9% de la înce­putul anului, una dintre cele mai bune evo­luţii din regiune, în condiţiile în care titlurile Fon­du­lui Proprietatea (sim­bol bursier FP) au crescut cu pes­te 7%, acţio­nând ca o con­tra­gre­u­tate pentru acţiunile OMV Pe­trom (SNP) şi BRD, a căror cotaţie s-a corectat puternic.

Fondul Proprietatea deţine o pon­dere de aproape 21% din indicele BET, principala referinţă a bursei. Indicele BET redă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni la bursă şi este cel mai urmărit indice.

Bursa de la Bucureşti a avut astfel a treia cea mai rapidă creştere dintre bursele din Europa Centrală şi de Est, după evoluţia indicelui-cheie. În cazul BVB, indicele principal ur­mă­reşte cele mai lichide 10 acţiuni, în frunte cu FP, SNP, Banca Transil­va­nia (TLV) şi Romgaz (SNG), care împreună au o pondere de peste 70% în formula de calcul al BET.

Dintre acestea patru, Fondul Pro­prie­tatea are cel mai mare avans, de pes­te 7%. Titlurile FP reprezintă 21% din BET şi sunt oricum printre cele mai lichide de pe bursă, dar anul acesta tranzacţiile s-au înteţit în con­diţiile în care fondul a lansat două pro­grame de răscumpărare a acţiu­nilor proprii (dintre care unu este încă în derulare).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.10.2014

 
Cuvinte cheie:
Finante personale
, fondul proprietatea
, actiuni
, bursa
, indicele bet
, burse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide