Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a urcat bursa de la Bucureşti în top performere în regiune, cu un plus de 5%

Fondul Proprietatea a urcat bursa de la Bucureşti în...

Autor: Radu Bostan

21.10.2014, 00:05 449

Indicele BET al bursei de la Bu­cu­reşti s-a apreciat cu 4,9% de la înce­putul anului, una dintre cele mai bune evo­luţii din regiune, în condiţiile în care titlurile Fon­du­lui Proprietatea (sim­bol bursier FP) au crescut cu pes­te 7%, acţio­nând ca o con­tra­gre­u­tate pentru acţiunile OMV Pe­trom (SNP) şi BRD, a căror cotaţie s-a corectat puternic.

Fondul Proprietatea deţine o pon­dere de aproape 21% din indicele BET, principala referinţă a bursei. Indicele BET redă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni la bursă şi este cel mai urmărit indice.

Bursa de la Bucureşti a avut astfel a treia cea mai rapidă creştere dintre bursele din Europa Centrală şi de Est, după evoluţia indicelui-cheie. În cazul BVB, indicele principal ur­mă­reşte cele mai lichide 10 acţiuni, în frunte cu FP, SNP, Banca Transil­va­nia (TLV) şi Romgaz (SNG), care împreună au o pondere de peste 70% în formula de calcul al BET.

Dintre acestea patru, Fondul Pro­prie­tatea are cel mai mare avans, de pes­te 7%. Titlurile FP reprezintă 21% din BET şi sunt oricum printre cele mai lichide de pe bursă, dar anul acesta tranzacţiile s-au înteţit în con­diţiile în care fondul a lansat două pro­grame de răscumpărare a acţiu­nilor proprii (dintre care unu este încă în derulare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO