Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea accelerează spre lichidare. Ce va face cu banii din vânzarea acţiunilor Transelectrica

Greg Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, a lichidat active de 1,2 miliarde de lei din portofoliul fondului în ultimul an, fără a lua în calcul acţiunile Transelectrica

Greg Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, a lichidat active de 1,2 miliarde de lei din portofoliul fondului în ultimul an, fără a lua în calcul acţiunile Transelectrica

Autor: Roxana Pricop

09.07.2014, 00:08 1982

Fondul a scos la vânzare pachetul de 13,5% din acţiunile Transelectrica (TEL), evaluat la 231 milioane de lei (53 milioane de euro). Lichidităţile din conturile fondului ar urca astfel la aproape 2 miliarde de lei.

Acţiunile Transelectrica, operatorul reţelei naţionale de transport energie, au scăzut cu până la 5% în şedinţa de ieri, la un preţ de 22,2 lei/titlu, după ce FP a anunţat marţi dimineaţă că are de gând să vândă până la 9,89 milioane de acţiuni Transelectrica în cadrul unui plasament privat accelerat.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Tranzacţia vizează întreaga participaţie deţinută de fond, de 13,49% din capitalul Transelectrica. La preţul de luni, de 23,38 lei/acţiune, pachetul scos la vânzare valorează 231,2 mil. lei. Pe de al­tă parte, acţiunile FP au avansat uşor până la un preţ de 0,852 lei/titlu în şedinţa de ieri.

Fondul a început plasamentul privat ieri-di­mineaţă, potrivit unor surse din piaţă. Termenul de închidere este azi la ora 16.00, însă aş­teptările din piaţă sunt că fondul va reuşi să vândă acţiunile în prima zi de plasament.

Potrivit aceloraşi surse, preţul de vânzare s-ar situa în jurul valorii de 21 lei/acţiune, referinţă care ar presupune un discount de 10-11% faţă de preţul din piaţă, oferit de fond pentru ca investitorii să participe la plasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO